Dinner decoration - etentje met vrienden

Zo organiseer jij een succesvol diner

Diner met vrienden

Een etentje met vrienden ontstaat soms zomaar vanuit een willekeurige conversatie, maar dan komt de organisatie nog! Hoe pak je het organiseren van een diner aan, wat komt er bij kijken én hoe blijf je rustig? Hieronder een aantal tips van onze redactie, zodat jij met een relaxte geest zo een succesvolle maaltijd op tafel tovert. Ook heel fijn: je hoeft je niet aan formele gedragsregels te houden, dus dansen op de tafel toegestaan 😉

Tips voor een succesvol diner

Er zijn heel wat zaken die je kunt voorbereidingen, waardoor je niet de hele avond in de keuken staat. Je wilt natuurlijk genieten van het gezelschap van je vrienden en niet de hele avond staan te zwoegen. Een aantal tips:

  • Maak gerechten die je eerder al hebt voorbereid, zodat je ze hoogstens even in de oven zet als je gasten arriveren;
  • Zorg ervoor dat je niet teveel hebt van alles, maar ga voor kleinere ‘gezelschapshapjes’. Kies voor een tafel voor kleine hapjes als hoofdgerecht en neem als nagerecht een exclusieve koffie met een delicatesse on the side. Na het diner is het tijd voor de cocktails; laat je gasten zelf mixen maken en de flessen bekijken. Hierdoor is de kans groot dat iedereen zijn eigen drankjes regelt en jij ook kunt genieten van de avond!;
  • Zet niet, zoals vroeger, een hoofdgerecht centraal op een lange tafel. Ga voor gerechten in verschillende schaaltjes, potjes en mandjes. Ga voor bijvoorbeeld meerdere salades, een verzameling aan sauzen en dressings en mandjes met soorten brood. Hierdoor is de tafel goed gevuld, kan iedereen erbij en wordt het geen statisch etentje.

Decoratie voor een goede sfeer

Kies ervoor om niet overal de felle verlichting aan te zetten, maar gebruiken kaarsen. Een ‘candlelight dinner’ doet het altijd goed, want wie wil er nou niet van de hal naar de tafel lopen onder begeleiding van tig kaarsen? Een thema doet het ook altijd goed. Voeg een persoonlijke noot toe en inspireer je gerechten op je reizen, een bepaalde kleur of op je lievelingsfilm. Zorg voor een mooie aankleding, waardoor het een hele beleving wordt voor je gasten. Op ons pinterestboard kun je volop inspiratie opdoen.

Checklist voor ‘Dinnerparty with friends’

Laat een reactie achter