The Great Gatsby feestthema

The Great Gatsby

Naar de roman van F. Scott Fitzgerald worden vele feestjes georganiseerd: the Great Gatsby. Een verhaal dat zich afspeelt op Long Island en in New York, in de zomer van 1922. De periode van de roaring twenties. Het was een veelbewogen tijd met veel nieuwe trends, zoals de bob van Coco Chanel en het nieuwe fenomeen de femme fatale. Het boek werd meerdere malen verfilmd, er kwam een stuk op Broadway en het boek werd immens populair. Een aantal jaren leek iedereen deze bestseller te vergeten, maar toen Fitzgerald in 1940 stierf werd het een nog groter succes dan het al was geweest.

Het verhaal gaat over Jay Gatsby, een rijke en mysterieuze veteraan uit WO I, die zich naar de upperclass heeft gewerkt. Na een bestaan met ups en downs vergaart hij een fortuin en koopt hij een groot landgoed. Hij geeft er grote feesten voor de jetset, waarbij de gasten eigenlijk helemaal niet zo bekend zijn met hun gastheer. De wildste verhalen doen de ronde, maar uiteindelijk wordt er pas met de begrafenis van Gatsby meer duidelijk over zijn achtergrond.

Feestthema

De dames gaan gehuld in Flapper-dress en de heren in een stijlvol pak. De outfits worden afgemaakt met Charleston-bandjes, bolhoedjes en parels. Het is een uitbundig thema, met volop coacktails, live muziek en zelfs gokgelegenheid. Veel chique modemerken kwamen destijds aan de lopende band met nieuwe, schitterende ontwerpen. Van wapperende jurkjes met veren tot talloze hoofdjuwelen. Rode lippenstift is onmisbaar en voor mannen zijn er ook heel wat vereisten. Smokings, witte overhemden en eigenlijk alles wat formeel en opvallend is. Ook witte en roze pakken zijn helemaal niet opvallend in deze sferen.

Gatsby-inspiratie

Omdat beelden nou eenmaal meer zeggen dan duizend woorden, hebben we een pinterest-board voor dit thema gemaakt. Waar moet je allemaal aan denken bij het organiseren van een Great Gatsby Party?

  • De uitnodigingen;
  • Outfits! Lekker over the top, met veel parels, veren en zwieren en zwaaien;
  • Decoratiemateriaal;
  • Hapjes en drankjes;
  • Jazz music.

Laat een reactie achter