High tea - Focus on Nature

Een high tea organiseren doe je zo!

Het idee

Ieder feestje begint natuurlijk met een plan. Een high tea organiseren is altijd een goed idee! Nodig je vrienden, vriendinnen of familie uit met een originele uitnodiging. We hebben alvast wat ideeën verzameld op ons Pinterestboard. Als de uitnodiging staat dan wordt het tijd om de inhoudelijke kant te plannen. Doorloop onderstaande stappen en maak er gegarandeerd een succes van!

Ben je vastbesloten om zelf uren in de keuken te gaan zwoegen of neemt iedereen wat mee? Verdeel in het laatste geval de recepten voor de verschillende hapjes. Op deze site van BBC Good Food staan originele heerlijke high tea-recepten; keus genoeg!

De aankleding

Het liefst natuurlijk zo kitscherig mogelijk, zoals bijvoorbeeld deze Etagère in Chinees porselein. Vergeet ook niet de servetjes, theepot, theeglazen, bestek en de gebaksbordjes. Het kan in allerlei gecombineerde stijlen, maar houd het zo kleurrijk mogelijk. Voor de accessoires, zoals blikken, mokken & theepotten vind ik Marjolein Bastin trouwens ook een mooie stijl!

Dan één van de belangrijkste dingen; de thee! Je kunt allerlei doosjes en zakjes uit de supermarkt meenemen, maar dit is natuurlijk lang niet zo leuk als échte verse thee. Ga naar een theewinkel en zoek allerlei heerlijke smaken uit. Schep ze thuis in kleurrijke blikken of in weckpotten en geniet van de geuren. Zelf vind ik The art of… tea, herbs & spices in Haarlem en Dille en Kamille echte toppers. Naast de thee is het ook belangrijk om de aanvullende ingrediënten niet te vergeten. Denk dan aan suiker, melk, citroenschijfjes en honing.

De hapjes bij de High tea

Hierboven deelden we al een site met talloze recepten, maar we willen je hier ook nog even kort wat richtlijnen meegeven. Je verdeelt de hapjes in verschillende gangen, zodat je niet de hele tafel in een keer vol hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan eerste de hartige gerechten en vervolgens de zoete als toetje. Your choice!

Bij zoete gerechten kun je natuurlijk de echte scones niet over het hoofd zien. Combineer ze met jam en clotted cream of serveer ze samen met verse aardbeien! Andere zoete hapjes zijn brownies, cupcakes en bonbons. Hartige hapjes zijn mijn favoriet, want daarvan vallen niet gelijk alle tanden uit je mond 🙂 Een succesvol idee is het serveren van mini-sandwiches. Beleg ze op verschillende manieren, zoals kaas en komkommer of met zalm. Saucijzenbroodjes zijn ook een fijne aanvulling.

Heb jij lekkere recepten, accessoires of andere aanvullingen? Laat het ons weten; vinden we leuk!

Laat een reactie achter