Populaire cocktails - top 10 internationaal

10 x populaire cocktails in 2018

Populaire cocktails

Met feestjes zul je wellicht rode en witte wijn op voorraad hebben en voor de liefhebbers een pilsje. Maar er is zóveel meer te beleven in de partyscene, dat we je even op de hoogte brengen. Om er in te komen zul je even deze video moeten bekijken. Heb je de sfeer te pakken, dan gaan we nu bekijken wat de 10 meest populaire cocktails ter wereld zijn in 2018. Officieel stelt ‘Drinks International’ ieder jaar wel 50 populaire dranken vast, dus wil je de complete lijst bekijken, klik dan even door.

‘Cocktail is a stimulating liquor, composed of spirits of any kind, sugar, water and bitters.’

The best cocktails of the year 2018

We beginnen natuurlijk onderaan, want anders is alle lol er direct vanaf. Op nummer 10 staat de Mojito. Dit verfrissende drankje is al jarenlang een internationale hit en logisch, want de smaak is ook gewoon goed! Bekijk het recept op de site van Uit Paulines Keuken en begin de zomer straks goed voorbereid!

Numero 9; de espresso Martini. Een leuke variatie voor de koffieliefhebber. Je hebt hiervoor nodig: crème de café, espresso, vodka en koffieboontjes voor de garnering. Houd je van zoet? Wissel dan de vodka eens af met bijvoorbeeld Licor 43. Het recept heeft Cocktailicious al voor je klaar staan, enjoy!

De Moscow Mule staat op nummer 8 op de lijst, wat ik op zich wel een verrassing vind. Het is een super simpele cocktail met vodka, limoen, ijsklontjes en gemberbier. Op 24Kitchen kun je het recept bekijken in een filmpje, maar veel meer dan alles door elkaar roeren is het niet.

Ook op de lijst met populaire cocktails staat de Manhattan, natuurlijk! Nummer 7 is voor veel bars een te lage positie, want deze klassieker wordt veel besteld. Deze kersencocktail wordt voor je beschreven op Ohmydish.nl, dus bekijk snel wat de andere ingrediënten zijn, voordat het familiediner zich aandient…

Nummer 6, we zijn bijna bij de échte toppers aangekomen, is de Margarita. Oorspronkelijk met een zoutrandje, maar een heerlijk zoete drank met agavesiroop. De basis bestaat uit Cointreau en Tequila, dus smikkelen maar!

De top 5 cocktails!

* tromgeroffel voor de nummer vijf! * De top 5 wordt ingezet met een die je vast wel eens hebt geproefd – zeker als je wel eens bij een ladies night bent geweest -de Daiquiri. Vaak wordt het de Strawberry Daiquiri genoemd, logisch natuurlijk vanwege alle aardbeien. Rum, flinke dosis fruit en siroop of suiker zijn de basis. Wil je meer weten, bekijk dan het complete recept op Uit Paulines Keuken.

We vervolgen de populaire cocktails met de Dry Martini; nummer vier op onze lijst. Een rijke cocktail met Gin, Vermouth en optioneel Angsutura Orange. Kijk jij mee met cocktailshaker Marc Mathieux?

Drie, nummer 3 alweer! Dit is de Whiskey Sour, bestaande uit Bourbon, limoen & suiker. Er zijn nog aanvullende ingrediënten mogelijk, weet jij welke? Controleer jouw kennis op FlavorFlav 🙂

De Negroni. Blijkbaar komen wij veel te weinig in hippe barretjes, want wij hadden deze überhaupt nog nooit geproefd. It’s a shame, want deze numero 2 was heerlijk! Zoete Vermouth, Campari en Gin maken je humeur al stralend. Gooi er nog wat ijsklontjes door en wat sinaasappelschil ter garnering en jouw feest is compleet.

En dan, het drankje waar we allemaal op hebben gewacht, de nummer 1 van de populairste dranken ter wereld. Zoals de bij Drinks International al zeggen: ‘hello old friend’, want deze staat al jaren bovenaan. We hebben het over de OLD FASHIONED! Esquire heeft het recept voor je, dus kijk snel voor de ontknoping van dit lijstje. Have a nice party!

Laat een reactie achter